Farkında olmadan yemekleri daha kalorili hale getiriyor olabiliriz. O zaman da ben neden hiç zayıflamıyorum ya da biz ailece şişmanlıyoruz dememek lazım. İşte size yemekleri daha az kalorili hale getirme tüyoları…
* Sos ve çorbaları, krema yerine az yağlı sütle pişirin.
* Bir kilo sebzeye en fazla 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Etli sebze yemeklerine koymayın.
* Patatesi kızartmak yerine fırında sütle pişirmeyi deneyin.
* Fırında yağsız pişirme için yağlı kağıttan faydalanın.
*Katı meyve veya sebze sıkacağından çıkan posayı keklerin içine koyarak posa tüketiminizi artırabilirsiniz.
*Kek ve kurabiyelerde şeker yerine kuru meyve veya az miktarda pekmez deneyin. Yine kek ve kurabiyelerde yağı azaltmak için yağsız süt tercih edin.
* Meyve suyundan gelen kaloriyi azaltmak için sulandırın veya maden suyuyla karıştırın.
* Tarçın şeker ihtiyacını azaltır. Meyve salatası, bitki çayları ve sütünüzün içine eklemeyi deneyin.
* Pirinç yerine bulgur tercih edin. Glisemik indeksi düşük olan bulgur, kan şekeri seviyenizi dengeler, içerdiği lif ve proteinler pirince göre daha yüksektir.
* Domates ve soğanı yemeklerde bol kullanın. Kalori değeri düşük, su oranı yüksek oldukları için doyurucudurlar ve antioksidan kapasiteleri yüksektir.
Bölgesel zayıflamanın bir diğer yolu
Çiğ besinlerle zayıflamak
Kalorisiz yemek pişirmenin sırları
on
0 yorum:
Yorum Gönder